AMC AMC Medical Research
< Terug naar lijst

Project Controller

Solliciteren

Wat ga je doen

Als projectcontroller voer je, samen met een projectadministrateur, het totale financieel projectbeheer uit. Je beheert de projecten zodanig dat deze aan alle gestelde eisen voldoen (subsidievoorwaarden, interne en externe regelgeving). Door goed te plannen en te prioriteren voldoe je aan de verschillende deadlines van sponsoren, projectleiders en AMR-collega’s en behoud je overzicht over de verschillende projecten. Daarnaast signaleer je tijdig en pro-actief de financiële projectstatus en projectrisico’s. Je bent naast een betrouwbare beheerder van de projecten portefeuille ook de financiële sparringpartner van projectleiders in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Taken projectcontroller:

 • Je voert het financieel beheer van een deel van de totale projectportefeuille uit.
 • Je stemt periodiek de voortgang van de projecten af met de projectleiders in het AMC, de projectadministrateur en overige afdelingen.
 • Je hebt een proactieve rol richting de projectleider en de subsidiegever, waaronder het bewaken van contractuele deadlines en het geven van actueel inzicht in de financiële stand van zaken van de projecten.
 • Je stelt periodiek (interne en externe) financiële rapportages en begrotingen op, analyseert deze, signaleert risico’s, formuleert een oplossingsrichting en stemt deze af met de projectleider.
 • Je zorgt samen met de projectadministrateur ervoor dat het projectdossier juist en volledig is en voldoet aan de voorwaarden van de subsidiegever en interne richtlijnen.
 • Je bent het aanspreekpunt voor de accountant voor de controleverklaringen van (eind)rapportages binnen jouw projectportefeuille.
 • Je onderhoudt contacten en bouwt relaties op binnen de dynamische omgeving van het AMC en de subsidiegevers.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan Projectleiders en Manager Financieel Projectbeheer.
 • Je denkt mee in verbeteringen voor de afdeling en organisatie en hebt hierin een pro-actieve rol.

Wat we van je verwachten

Voor deze veelzijdige en uitdagende functie als projectcontroller zoeken wij een ambitieuze kandidaat met een afgeronde financieel economische opleiding of accountancy op minimaal HBO niveau. Je hebt minimaal 3 jaren werkervaring, bij voorkeur als (project)controller. Je bent stressbestendig, inhoudelijk sterk en kunt goed plannen en organiseren. Kennis van subsidieregelgeving is een pré. Je beheerst het Engels in woord en geschrift.

Waar ga je werken

De kerntaken van het Academisch Medisch Centrum (AMC) zijn patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. AMC Medical Research BV (AMR) biedt projectleiders van het AMC ondersteuning bij de medisch-wetenschappelijke onderzoeksprojecten. AMR zorgt ervoor dat de AMC projectleider zich volledig kan richten op zijn primaire taak, het medisch-wetenschappelijk onderzoek. De dienstverlening van AMR betreft voorkomende werkzaamheden op financieel, HR en juridisch gebied.

AMR heeft 2.100 extern en 500 intern gefinancierde projecten in beheer. De externe subsidiegevers zijn industriepartijen, collectebusfondsen, semi-overheidsinstellingen (ZonMW, NWO) en de Europese Commissie. Deze projecten zijn onderverdeeld in de portefeuilles van 24 projectcontrollers. AMR is een dynamische organisatie waarin vele verander- en verbeterinitiatieven en -activiteiten worden ontplooid. Dit vraagt om creativiteit, flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Wij zijn dan ook op zoek naar een projectcontroller die enthousiast wordt van deze uitdagingen.

Het AMC is in 2018 bestuurlijk gefuseerd met het VUmc; samen vormen ze het Amsterdam UMC. Eind dit jaar zal op basis van een nu lopende verkenning een besluit genomen worden over de gezamenlijke projectondersteuning voor onderzoekers, inclusief de financiële ondersteuning.

Wat we je bieden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij AMR betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris bedraagt maximaal € 4.481,- bruto per maand op basis van 36 uur (conform schaal 10 CAO UMC).
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden een contract voor 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft Amsterdam UMC, locatie AMC ook voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij BeFrank.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden-amr.

Laten we kennis maken

Wil je direct solliciteren? Gebruik dan de knop 'solliciteren' op deze pagina.
Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Kelly Bos (Manager Financieel Projectbeheer), via k.j.bos@amc.uva.nl.

Wij zien uit naar onze kennismaking!

Divisie:

AMC AMC Medical Research

Vacaturetype / functietype:

Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

31-08-2019

Locatie:

Amsterdam

Contactpersonen:

Company homepage:

http://www.werkenbijamc.nl
Terug naar boven