AMC 06 IC/Operatiecentrum
< Terug naar lijst

Opleiding tot Anesthesie Medewerker

Solliciteren

Wat ga je doen

Onderneming
Amsterdam UMC, locatie AMC, is meer dan een ziekenhuis alleen. Het is een wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs zijn geïntegreerd, en waarin het altijd om mensen draait. Een academische wereld vol mogelijkheden voor talenten die een plek zoeken om te excelleren. Groot denken, durven dromen, internationaal samenwerken. En je nooit laten beperken door ‘kan niet’ of ’lukt toch niet’. Dát is de mentaliteit op locatie AMC.

Divisie
Divisie Operatiecentrum en Intensive Care bestaat uit de afdelingen Anesthesiologie, Biomedical Engineering & Physics, IC Volwassenen, het OK complex en de Apotheek. Jaarlijks worden er op het OK complex 17.000 operaties uitgevoerd. De afdeling Anesthesiologie richt zich o.a. op anesthesie tijdens een chirurgische procedure en multimodale, postoperatieve pijnbestrijding.

Taken
De opleiding stelt je in staat om als anesthesiemedewerker (in opleiding) werkzaam te zijn in een team. Op grond van eigen deskundigheid onder verantwoordelijkheid van de anesthesioloog leer je medisch ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van de anesthesie te verrichten. Tijdens de opleiding werk je op een operatiecomplex met 20 klinische operatiekamers en 5 operatiekamers op het Dagcentrum. Tevens ben je als anesthesiemedewerker (in opleiding) werkzaam op verschillende locaties buiten het operatiekamercomplex bijvoorbeeld de Spoedeisende hulp, de Hartkatheterisatie en de Angiokamer.

De opleiding start tweemaal per jaar, in maart en september en duurt 3 jaar. Het betreft de opleidingsplaatsen voor maart 2020.

Verpleegkundigen beginnen, afhankelijk van de verpleegkundige vooropleiding, na de Beroepsvoorbereidende periode van 4 maanden. Gedurende de opleiding geldt een fulltime dienstverband in een 4x9-urige werkweek (36 uur per week).

Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door de Amstel Academie en omvat vakken als: anatomie/fysiologie, medisch rekenen, anesthesiologische zorg en technieken, ziekteleer en natuur-/scheikunde.

Wat we van je verwachten

Om toegelaten te worden tot de opleiding anesthesiemedewerker moet je minimaal in het bezit zijn van één van de volgende diploma’s: HAVO, VWO , MBO niveau 4 in combinatie met een VMBO-T diploma of het diploma MAVO D-niveau. Bij voorkeur heb je het profiel Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid of exacte vakken in je eindexamenpakket. Voor anderstaligen geldt dat je minimaal het staatsexamen NT2 in je bezit moet hebben.

Belangrijke competenties om dit beroep te kunnen uitoefenen zijn: flexibiliteit, inzet en discipline, collegialiteit, stressbestendigheid en goede sociale vaardigheden.

Waar ga je werken

De afdeling Anesthesiologie is met meer dan 200 medewerkers waaronder anesthesiologen, anesthesiemedewerkers, verpleegkundigen, assistenten en leerlingen een omvangrijke en gevarieerde afdeling binnen locatie AMC. Je vindt onze medewerkers natuurlijk op de OK en de Verkoeverkamer, maar ook op het Dagcentrum, de SEH en diverse behandellocaties in ons ziekenhuis waaronder MDL, Radiotherapie en het Hartcentrum.

Per jaar bezoeken duizenden patiënten de polikliniek pre-assessment, waarbij een deel van de screening verzorgd wordt door anesthesiemedewerkers en sedatiepraktijkspecialisten.

De hoge turnover en de complexe zorg maken dat de afdeling een bijzonder dynamisch karakter heeft. Het is dan ook een prachtige werkplek als je van afwisseling houdt. Op de afdeling werk je binnen een enerverend, vooruitstrevend en hecht team, waarin jij je snel thuis zult voelen.

Kwaliteit en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. In lijn met haar visie, streeft de afdeling ernaar innovatieve (behandel-)concepten te introduceren en patiënten steeds betere anesthesiologische zorg te kunnen bieden. Een recent voorbeeld is het beroepsbeeld sedatiepraktijkspecialist dat samen met het UMC Utrecht in locatie AMC is ontwikkeld.

Bij de afdeling anesthesiemedewerkers zijn anesthesiemedewerkers (52 fte), sedatiepraktijkspecialisten (18 fte) en leerling anesthesiemedewerkers (12 fte) werkzaam.

Wat we je bieden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC, locatie AMC, betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

  • Je ontvangt een leerlingenschaal (1e jaar € 1.310,- bruto per maand, 2e jaar € 1.655,- bruto per maand en 3e jaar € 1.869,- bruto per maand) en als je 22 jaar of ouder bent, wordt je salaris aangevuld tot het minimumloon. Mocht je in bezit zijn van een MBO-4 opleiding met relevante werkervaring of een HBO opleiding dan geldt een andere salariëring.
  • De kosten voor de opleiding en de boeken worden vergoed door Amsterdam UMC, locatie AMC.
  • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
  • Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van de opleiding.
  • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft locatie AMC ook meer dan voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
  • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. AMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
  • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden.

Laten we kennis maken

Wil je direct solliciteren? Gebruik dan de knop 'solliciteren' op deze pagina.
Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Lisette Liewes (Senior Anesthesie Medewerker Praktijkopleiding, Bij- en Nascholing), via 020-5662512 of e.s.liewes@amsterdamumc.nl.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek, een dagdeel meelopen op de OK en een digitaal assessment. De sollicitatiegesprekken vinden alleen plaats op maandag 16 september 2019.

Wij zien uit naar onze kennismaking!

Een screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Toegang tot DigiD is hiervoor noodzakelijk.

Onze collega's Amy, Sonja en Suzanne gaven een interview aan Trouw over hun succesvolle Instagram account van het OK complex. Lees het artikel hier! 

Divisie:

AMC 06 IC/Operatiecentrum

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Wisselende diensten

Sluitingsdatum:

9-9-2019

Locatie:

Amsterdam

Contactpersonen:

Lisette Liewes
tel.: +31 20-56 62512

Company homepage:

http://www.werkenbijamc.nl
Terug naar boven