AMC 04 Vrouw-Kindcentrum
< Terug naar lijst

Neonatologie Verpleegkundige (fulltime)

Solliciteren

Wat ga je doen

Als Neonatologieverpleegkundige bieden we jou een unieke kans om te komen werken in een academisch ziekenhuis. Voor de IC Neonatologie afdeling van Amsterdam UMC, locatie AMC zoeken wij gespecialiseerde neonatologieverpleegkundigen die onze afdeling komen versterken. De afdeling is opgedeeld in 3 units, waarvan 1 is ingericht als leerwerkeenheid waar jij zal komen te werken. Een uitdagende werkplek waar prematuren liggen met bijzondere aandoeningen, die nog niet overgeplaatst kunnen worden naar een ziekenhuis in de regio. We zijn op zoek naar jouw kennis en kunde om deze unit verder vorm te geven en om de studenten te begeleiden die bezig zijn met hun (IC) Neonatologie specialisatie. We zijn continue bezig met het verbeteren van onze zorg. Daarom zet je je naast de reguliere taken ook in voor verbetering van de algemene kwaliteit van zorg door te participeren in werkgroepen en projecten.

We werken op onze afdeling volgens het principe van ‘ontwikkelingsgerichte zorg’. Naast deze specifieke wijze van verplegen, neemt de begeleiding van ouders uiteraard ook een belangrijke plaats in rondom de zorg voor deze kwetsbare patiëntjes.

Deze vacature kan zowel parttime als fulltime (24-36 uur per week) vervuld worden.

Wat we van je verwachten 

Voor deze functie vragen we een gespecialiseerde Neonatologieverpleegkundige waarbij de ICN specialisatie niet verplicht is. Vanzelfsprekend zijn we op zoek naar een collega met een enthousiaste en gemotiveerde werkhouding, die beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast vragen we:

 • Diploma Verpleegkundige A of HBO-V, aangevuld met de Neonatologie specialisatie;
 • analytisch en probleemoplossend denkvermogen;
 • inlevingsvermogen en kunnen omgaan met wisselende werkdruk en stresssituaties;
 • veranderingsbereidheid: er staan grote veranderingen voor de deur en we hopen dat jij hier ook een grote bijdrage aan wil leveren;
 • bereidheid tot het volgen van bij- en nascholing;
 • flexibiliteit en bereidheid om alle diensten te werken;
 • kennis en vaardigheden om zorg t/m CPAP te kunnen geven of de bereidheid hierin geschoold te worden.

Waar ga je werken

De afdeling Intensive Care Neonatologie (ICN) biedt zorg aan te vroeg geboren kinderen of zieke pasgeborenen van wie één of meerdere vitale lichaamsfuncties bedreigd zijn. Bij deze kinderen worden de lichaamsfuncties bewaakt, ondersteund en/of overgenomen. Er zijn 25 IC bedden welke verdeeld zijn over 3 units. Eén van deze units is ingericht als leerwerkeenheid waar post IC kinderen worden verpleegd.

In Nederland zijn er in totaal 10 Intensive Care afdelingen voor waar de IC Neonatologie van Amsterdam UMC, locatie AMC, een van is. Over ongeveer 2 jaar zal er een volledig nieuwe afdeling gebouwd worden op locatie AMC. Hiermee worden wij (locatie AMC en locatie VUMC) een van de grootste IC Neonatologie afdeling van heel Europa. Deze nieuwe afdeling zal bestaan uit 1 persoonskamers en zal onze visie op familie geïntegreerde en ontwikkelingsgerichte zorg nog intensiever gaan uitdragen.
Je komt te werken in een gemixt team (jong en oud), die allemaal een hart hebben voor het vak en intrinsieke motivatie om te zorgen voor deze (extreem) zieke prematuren.

Wat we je bieden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC, locatie AMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris bedraagt maximaal € 3.604,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 8B CAO UMC).
 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor 12 maanden, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft locatie AMC ook meer dan voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. AMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden.

Laten we kennis maken

Wil je direct solliciteren? Gebruik dan de knop ‘solliciteren’ op deze pagina.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Chantal de Ligt (Teamleider) via 020-5664270 of c.s.deligt@amsterdamumc.nl.

Een screening en/of medisch onderzoek kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Toegang tot DigiD is hiervoor noodzakelijk.

Gedurende de looptijd van deze vacature zullen we geschikte kandidaten in behandeling nemen.

Wij zien uit naar onze kennismaking!

Divisie:

AMC 04 Vrouw-Kindcentrum

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Wisselende diensten

Sluitingsdatum:

20-11-2019

Locatie:

Amsterdam

Contactpersonen:

Chantal de Ligt
tel.: +31 20- 56 64270

Company homepage:

http://www.werkenbijamc.nl
Terug naar boven