AMC 06 IC/Operatiecentrum
< Terug naar lijst

BAZ Verpleegkundige

Solliciteren

Wat ga je doen

Is de afdeling Intensive Care Volwassenen op langere termijn voor jou de afdeling waar jij je wilt specialiseren? Door te werken als Basisvorming Acute Zorg (BAZ) verpleegkundige kun je kennismaken met het IC specialisme en meewerken om deze nieuwe functie vorm te geven.

De afgelopen maanden zijn voor de wereld en voor Amsterdam UMC ingrijpend geweest. Eén van de belangrijke conclusies is dat er meer IC capaciteit moet komen. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft van het ministerie de opdracht gekregen om de huidige IC capaciteit op korte termijn structureel op te schalen. Deze opschaling kan mede bewerkstelligd worden door gediplomeerd verpleegkundigen die geschoold zijn in de acute zorg: een BAZ verpleegkundige. Omdat Amsterdam UMC het aantal IC bedden aanzienlijk zal gaan uitbreiden, zijn wij op zoek naar verpleegkundigen die zich willen specialiseren tot BAZ verpleegkundige. 

De functie van BAZ verpleegkundige is een nieuwe functie die mede door jou ontwikkeld gaat worden. Als BAZ verpleegkundige heb je samen met je supervisor, een gespecialiseerd IC-verpleegkundige, de zorg voor meerdere IC patienten. Onder supervisie heb je een belangrijk aandeel in de behandeling van de IC patiënt en neem je als BAZ verpleegkundige belangrijke taken in de IC specifieke basiszorg over. De complexiteit van de zorgvraag maakt je werk dynamisch en uitdagend waarbij je onderdeel bent van een multidisciplinair team.

Opleiding

De opleiding Basisvorming Acute Zorg duurt circa 6 maanden. Het theoretische deel, circa 18 lesdagen, wordt verzorgd door de Amstel Academie. Hiervan zal een groot gedeelte digitaal worden gegeven.
De lessen worden gegeven door ervaren docenten met veel praktijkervaring, IC verpleegkundigen en intensivisten waardoor de aansluiting tussen theorie en praktijk zo optimaal mogelijk wordt aangeboden. De inhoud van de opleiding zal bestaan uit onderdelen van de reguliere IC-opleiding. De theorie wordt afgewisseld met leren in de praktijk.

De opleiding BAZ is onderdeel van vele acute zorgopleidingen. Dit biedt jou later in je loopbaan de mogelijkheid om versneld de opleiding tot Medium Care (MC)-, High Care- of IC-verpleegkundige te doorlopen. Doorgroeien tot CCU- of SEH- verpleegkundige behoort ook tot de mogelijkheden met de opleiding BAZ. De opleiding tot BAZ verpleegkundige start maandelijks, de eerstkomende mogelijkheid is medio september 2020.

Deze functie kan zowel parttime als fulltime (28-36 uur) vervuld worden. Bij een parttime functie zal de opleiding wel langer duren. 

Wat we van je verwachten

Je bent een BIG geregistreerd verpleegkundige, bij voorkeur HBO geschoold en hebt tenminste 1 jaar aantoonbare werkervaring als verpleegkundige in een ziekenhuis. Verder:

 • houd je van het werken in een collegiale omgeving met teamspirit in een team van verpleegkundigen en artsen;
 • ben je een proactieve en leergierige verpleegkundige en je bent in staat om creatieve oplossingen voor je kwetsbare patiënt(en) te zoeken;
 • denk je actief mee over de verdere implementatie van de functie;
 • ben je stressbestendig, werk je secuur en kun je onder hoge druk werken;
 • naast de technische vaardigheden is een aantal competenties van groot belang; observeren, rapporteren, klinisch redeneren en communiceren. En natuurlijk laat je niets aan het toeval over.

Zoek jij verdieping van je kennis en je verpleegkundige vaardigheden en wil jij deze nieuwe functie van BAZ verpleegkundige mede verder ontwikkelen? Dan lezen wij dit allemaal graag terug in je motivatiebrief!

Waar ga je werken

Op locatie VUmc voldoet onze moderne IC tot het hoogste IC niveau. Tevens bestaat er een aparte Medium Care, die tevens als step up en step down faciliteit voor de IC functioneert. De totale fysieke capaciteit van de afdeling ICV bedraagt 44 IC/MC bedden

Locatie AMC behoort eveneens tot het hoogste IC niveau met een totale fysieke capaciteit van 50 bedden

Er wordt op beide locaties gebruik gemaakt van moderne apparatuur en je zult werken met de nieuwste technieken en technologieën. Naast de multidisciplinaire samenwerking binnen de afdeling, vinden op de IC voortdurend verpleegkundige, technische en medische ontwikkelingen en onderzoek plaats. Je wordt onderdeel van een groot team waarin samenwerking op een prettige collegiale manier centraal staat.

Wat we je bieden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris ligt tussen € 2.422,- en € 3.280,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 7 CAO UMC). Interne kandidaten behouden hun salaris en (vast) contract.
 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor de duur van de opleiding van 6 maanden, bij goed functioneren krijg je na afronding van de opleiding een contract voor onbepaalde tijd. 
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen dan kan je gebruik maken van de fietsregeling.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
 • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Een prettige werkomgeving waarin artsen en verpleegkundigen als team samenwerken

 Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op https://werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden/.

Laten we kennis maken

Wil je direct solliciteren? Gebruik dan de knop 'solliciteren' op deze pagina.
Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Susanne Heijmenberg (Verpleegkundig hoofd), via 020- 566 2005 of s.a.heijmenberg@amsterdamumc.nl.

Wij zien uit naar onze kennismaking!

Een screening kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

LET OP: In verband met de bestuurlijke fusie tussen AMC en VUmc, geldt voor deze vacature dat medewerkers van AMC én VUmc plaatsnemen in de selectiecommissie. Door jouw sollicitatie te versturen, ga je ermee akkoord dat jouw CV en Motivatiebrief door AMC ook gedeeld worden met (de bij de behandeling van deze vacature betrokken medewerkers van) VUmc en zij dus inzage hebben in de door jou opgestuurde persoonsgegevens.

 

Divisie:

AMC 06 IC/Operatiecentrum

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Wisselende diensten

Sluitingsdatum:

23-9-2020

Locatie:

Amsterdam

Contactpersonen:

Susanne Heijmenberg
tel.: +31 20-56 62005

Company homepage:

http://www.werkenbijamc.nl
Terug naar boven